Tehnici de ciclism montan de îmbunătățit

Vrei să zbori prin aer. Vrei să te miști repede. Îți place să te rostogolești peste stânci, să urci dealuri și să cobori fără probleme părți aproape verticale de deal. Îți dorești faima, averea și statutul de a fi ciclist profesionist. Sau poate doriți să evitați să vă prăbușiți pe traseele locale.

Oricare ar fi ambițiile tale finale, trebuie mai întâi să stăpânești elementele fundamentale. Având abilități solide de manevrare a bicicletelor și încredere pe pistă, vă va îmbunătăți experiența de ciclism montan, indiferent dacă o faceți pentru fitness sau pentru a vă bucura de aer liber. Aceste indicații vă vor ajuta să începeți; restul depinde de tine.

1. Ai grijă de bicicleta ta

Este imposibil să te concentrezi pe traseu atunci când asculți zgomote neobișnuite care vin de la bicicleta ta. Întreținerea de bază a bicicletei durează doar câteva minute și vă poate scuti de o plimbare lungă sau de o vizită la camera de urgență. Chiar dacă nu vă puteți repara bicicleta, inspectarea acesteia vă va permite să o duceți la un magazin înainte de a merge pe traseu.

Examinați întreaga bicicletă pentru a detecta orice lucru uzat, deteriorat, rupt sau pur și simplu care nu funcționează corect. Amintiți-vă că problemele mici de acasă se pot transforma rapid în probleme majore pe drum. De asemenea, asigurați-vă că bicicleta este reglată pentru a vă potrivi. Nu va fi ușor să controlezi o bicicletă care este fie prea mare, fie prea mică.

2. Călărește cu oameni care sunt mai buni călăreți decât tine.

Acest lucru te va motiva să muncești puțin mai mult, dar te va învăța și câteva dintre obiceiurile de călărie ale altora care o fac mai mult timp. Când călătoriți în sus sau în jos, vă rugăm să acordați atenție modului în care își poziționează corpul. Fii atent la modul în care se ocupă de porțiunile stâncoase. Urmăriți cum remediază o anvelopă deflată când sunt la kilometri de oricine.

Când mergeți cu alți motocicliști, aceste abilități vitale pot fi luate destul de repede. Găsiți plimbări de grup în regiunea dvs. contactând magazinele locale de biciclete.

3. Concentrează-te pe obiectivele tale.

Uită-te unde vrei să mergi pe traseu, mai ales pe piste cu multe rădăcini și stânci. Aproape sigur vei lovi piatra sau copacul pe care încerci să-l eviti dacă te uiți la el. În schimb, concentrează-te pe calea pe care vrei să o urmezi.

Aceasta este denumită fixarea țintei. Există o explicație lungă pentru ce funcționează acest lucru, dar nu vă faceți griji pentru asta – pur și simplu funcționează. Priviți întotdeauna înainte și localizați linia pe care doriți să o călătoriți și veți fi mai confortabil.

4. Relaxează-te

Cea mai fină suspensie pe care o ai în brațe și picioare, indiferent dacă mergi pe o bicicletă rigidă sau pe o bicicletă cu suspensie completă. Oferă-le să absoarbă denivelările și denivelările de pe traseu ridicându-se și relaxându-se. Vei putea aluneca peste majoritatea barierelor dacă înveți să lași bicicleta să se miște sub tine.

De asemenea, ajută la slăbirea aderenței pe ghidon. Asigurați-vă că vă țineți strâns, dar nu prea strâns. O prindere de moarte cu deget alb vă va epuiza mai repede antebrațele și mâinile, ceea ce face mai dificilă menținerea controlului.

5. Învârtiți

Cadenta ciclismului, sau rotatia manivelelor, este extrem de cruciala. Bicicliștii profesioniști acordă o atenție semnificativă perfecționării învârtirilor. În esență, vă pierdeți echilibrul și lucrați mai mult dacă pedalați în pătrate sau mișcări scurte în jos. Spinning-ul este mai eficient, dar ajută și la menținerea tracțiunii pe traseele alunecoase.

Ciclismul în cerc și echipamentul adecvat sunt ambele exemple de cadență bună. Va fi greu să treci peste obstacole dacă ești prea sus, iar dacă ești prea jos, te vei învârti și vei smuci bicicleta. Cu toate acestea, schimbarea vitezelor pentru a menține aceleași turații de pedalare, aproximativ 70 până la 100, va face urcarea și deplasarea peste părți dificile considerabil mai simple.

6. Înțelegeți Wheelies

Wheelies și nose wheelies (atunci când roata din spate este ridicată de pe sol) sunt mici cascadorii distractive care sunt utile pe traseu.

Pentru a ridica roata din față și peste un articol, executați un mic wheelie, apoi treceți la un nose wheelie, astfel încât anvelopa din spate să nu se lovească. Chiar dacă nu puteți ridica fiecare roată de pe sol, învățarea cum să vă reduceți greutatea va netezi unele porțiuni de traseu. Pedalele fără clips fac acest lucru mai ușor, dar pedalele cu platformă sunt mai puțin descurajante de stăpânit.

Un simplu wheelie combină tragerea în sus a ghidonului, mutarea greutății peste roata din spate și apăsarea pedalei de sus, începând cu o pedală sus și una în jos. Puteți să o efectuați pentru o jumătate de rotație a pedalei sau să continuați să pedalați în timp ce mențineți volanul. Dacă vă deplasați prea mult înapoi, pregătiți-vă mâna pentru a trage frâna din spate; apucând-o, va coborî roata din față.

Rotul nasului este o manevră unică. Dacă ceva în cale îți va opri roata din față și nu vrei să apuci frâna din față, aceasta nu este calea de urmat. Oricare dintre ei te aruncă. Aplecați-vă puțin înainte, împingeți înainte pe bare și trageți cu picioarele. Chiar dacă utilizați pedale cu platformă, puteți ridica în continuare spatele bicicletei prin agățarea picioarelor.

 

7. Opriți-vă

Când mergi pe trasee tehnice, abilitățile de sărituri și echilibrare sunt utile. Este mai ușor să menții impulsul atunci când te poți opri și apoi reporni fără a pune piciorul în jos.

Aceste exerciții sunt efectuate în timp ce stați nemișcat, deși puteți să vă aruncați cu bicicleta în speranța de a vă deplasa în sus și peste obstacole (scări, pietre, oameni etc.). Echilibrarea staționară pură, cunoscută și sub denumirea de suport de cale, se realizează fără a ține frânele. Exersați să călătoriți cât mai încet posibil în timp ce frânele pentru a reduce viteza. Pe o pantă moderată în sus, acesta este cel mai simplu de învățat. Reglându-ți greutatea și mișcând bicicleta sub tine, în curând te vei putea echilibra fără să te miști.

Săritul este similar cu săritul, cu excepția faptului că blocați ambele frâne și ridicați ambele roți pentru a menține bicicleta sub tine. Comprimați-vă corpul în timp ce sunteți centrat între cele două roți, împingeți în jos pentru a vă ridica corpul și trageți în sus cu brațele și picioarele. Va dura puțin timp să te obișnuiești, dar va deveni a doua natură.

Micile cascadorii pot părea stupide, dar ajută la dezvoltarea abilităților generale de ciclism.

8. Acționați frânele

Luați două frâne. Controlul bicicletei se va îmbunătăți cu o frânare mai bună. Mulți călăreți începători cred că au doar două setări de frână: blocat și deblocat. Ai mai puțină putere când frânele sunt blocate, ca într-un automobil.

Învață cum să folosești ambele frâne în mod eficient. Frâna față oferă cea mai mare parte a puterii de frânare. Când coborâți panta sau virați, totuși, aveți grijă să nu îl folosiți excesiv. Fie vei fi aruncat peste ghidon, fie roata ta din față va aluneca. Totul se rezumă la moderare și modulare.

Exersați frânarea înainte de viraj, mai degrabă decât în ​​mijlocul acesteia, atunci când virați. În curând, vei putea accelera prin viraj. Învață să faci frânele la coborâre pentru a evita blocarea acestora. Dacă se blochează, liniștește-te cu ei. Veți avea mai mult control, dar veți salva și poteca de eroziune.

9. Venture Out

Când ți-ai cucerit traseele locale, ieși în lume și descoperă altele noi. Noile căi și dificultăți vor face călătoria mai interesantă și vă vor ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile, ceea ce este esențial pentru dezvoltarea unui stil de condus complet.

10. Călărie oriunde

Cu cât petreci mai multă perioadă pe bicicletă, cu atât vei deveni mai priceput. Mergeți la oficiul poștal, la magazin alimentar și la cafenea. Pe măsură ce urcați și coborâți borduri, eviți gropile și depășiți chihuahua-ul furioasă, acest lucru vă va ajuta să vă întăriți abilitățile de călărie. Puteți aborda pericolele de pe potecă cu puțin mai multă încredere odată ce puteți coborî fără efort două sau trei scări cu bicicleta.

Poți citi tot ce îți dorești despre călărie, dar nimic nu depășește intrarea în șa. Deci, lasă asta deoparte, îmbracă-te și mergi la o plimbare având în vedere asta. Pe traseu, ne vedem.

Leave a Comment

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *