Cicliști începători: 9 sfaturi

1. Ține-ți capul protejat. Leziunile la cap reprezintă 60% din toate decesele bicicletei din Statele Unite în fiecare an. Multe dintre aceste decese ar fi putut fi evitate dacă toți cei care merg cu bicicleta ar fi purtat o cască. Când călărești, purtați întotdeauna o cască și asigurați-vă că copiii tăi o fac. Multe state au reguli pentru căști de bicicletă, dar ar trebui să purtați întotdeauna una, chiar dacă nu este necesar.

2. Evitați ciclismul în treapta mare pentru perioade lungi de timp. Păstrează-ți cadența între 70 și 90 de rotații pe minut. Când pedalați în viteză mare, genunchii sunt supuși unei solicitări suplimentare.

3. Folosiți-vă instrumentele. Când urcați pe dealuri, treceți într-o treaptă care vă menține cadența în intervalul acceptabil de RPM pentru a urca muntele fără a pune prea multă presiune pe genunchi.

4. Montați-vă bicicleta corect. Călătoria va fi considerabil mai ușoară, mai eficientă și vă va cauza mult mai puțin disconfort și durere în timpul și după plimbare, dacă bicicleta este setată corespunzător pentru a se potrivi corpului dumneavoastră.

5. Selectați șaua potrivită. Șa perfectă poate face toată diferența atunci când vine vorba de călărie. Nu vă așteptați la cea mai plăcută călătorie cu cea mai groasă căptușeală. Cel mai bun tip de șa este unul cu un șezut mai lung și un cutaway. Citiți recenziile de pe internet pentru a vedea ce cred alții, apoi încercați câteva.

6. În timpul mersului, schimbați pozițiile. Mișcă-ți mâinile în jurul ghidonului și capătul din spate în jurul șei. Acest lucru va împiedica mâinile, brațele și spatele să devină amorțite dacă stați prea mult timp într-o singură poziție.

7. Evitați purtarea căștilor atunci când călătoriți. Poate fi foarte periculos dacă nu auziți o mașină de urgență sau alte zarvă în spatele dvs. sau în lateral. Dacă trebuie neapărat să asculți muzică, investește într-un mic radio cu clips, cu un difuzor pe care îl poți atașa la tricoul tău.

8. Înțelegeți regulile. Conduceți cu fluxul de trafic și respectați toate semnele de circulație. Urmăriți cu atenție toate mașinile din fața dvs. pentru a încerca să preziceți ce vor face.

9. Ține-ți capul sus. Privește suficient de departe pentru a reacționa la orice obstacol de pe drum sau pe umărul din fața ta. De exemplu, grătarele de scurgere sunt groaznice pentru anvelopele subțiri pentru biciclete de drum.

Leave a Comment

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *