
Ce mușchi funcționează bicicleta fitness?
Este unul dintre cele mai frecvente exerciții de fitness, dar nu numai că aduce beneficii cardio, bicicleta de exerciții ne permite și să lucrăm mușchii corpului.
Când folosim bicicleta de exerciții, fie acasă, fie în sală, lucrăm nu doar sistemul cardiovascular, ci și câțiva mușchi. Vă spunem care sunt acestea în articolul următor.
Ce mușchi antrenăm pe o bicicletă de exerciții?
Bicicleta staționară sau staționară asigură un antrenament cardio bun și, deși nivelul de solicitare depinde de noi (și încărcările și viteza de pedalare), adevărul este că are un efect deosebit asupra anumitor mușchi.
Dacă ideea ta este să-ți întărești sau să-ți dezvolți mușchii cu ajutorul unei biciclete, trebuie să știi că nimic nu se realizează peste noapte. Prin urmare, va trebui să faci mișcare de cel puțin trei ori pe săptămână, recomandă experții de la bealapte.ro
Primele efecte vor începe să apară abia după o lună sau o lună și jumătate. Deși se crede că bicicleta lucrează doar mușchii inferiori, adevărul este că și mușchii superiori trebuie să funcționeze:
1. Cvadriceps
Acești mușchi din partea din față a coapselor fac cea mai mare parte a efortului de a pedala înainte. Acesta este motivul pentru care bicicleta staționară este una dintre cele mai bune opțiuni pentru tonifiere.
2. Fese
Chiar dacă suntem în șa, vom lucra și această zonă a corpului. Cu toate acestea, pentru cele mai bune rezultate, cel mai bine este să alternați între șezut și statul în picioare (ca în clasele de spin). Atât gluteus maximus, cât și gluteus medius beneficiază cel mai mult de pe urma bicicletei.
3. Mușchii gambei
Întrucât în timpul exercițiului se lucrează întreg piciorul… și mușchii gambei sunt întăriți! Indiferent dacă stăm așezați sau stăm în picioare, aplecați în față, această zonă a corpului este tonifiată mai repede decât oricare alta.
4. Înapoi
Deși lucrează într-o măsură mai mică decât mușchii inferiori, coloana vertebrală este și ea întărită. Când folosiți o bicicletă de exerciții „obișnuită”, este foarte important să vă mențineți spatele drept.
Dacă facem spinning sau ciclism indoor, trebuie să fim și mai atenți: mișcările de urcare și coborâre de pe șa ne pot determina să înclinăm coloana vertebrală și să suferim contracturi sau răni.
5. Abdominale
Cu spatele drept și o postură corectă, putem lucra mușchii abdominali atunci când mergem pe bicicletă – nu este nevoie să stăm întinși pe podea cu un covoraș la sfârșitul antrenamentului pentru a face abdomene!
6. Biceps și triceps
Acești mușchi localizați în brațe sunt responsabili pentru ținerea ghidonului și menținerea unei poziții corecte. Vei obține un antrenament mai intens dacă alternezi mișcarea restului corpului (urcând și coborând din șa).
Pentru a lucra mușchii într-o măsură mai mare sau mai mică atunci când pedalezi o bicicletă de exerciții, intensitatea este esențială, la fel ca și viteza. Deși acest exercițiu permite antrenamentul de forță și rezistență, nu ajută întotdeauna la dezvoltarea mușchilor.
Dacă vrei să-ți îmbunătățești rezultatele, va trebui să eviți tipicul „pedale liniștit” în timp ce te uiți la telefonul mobil sau la televizor în sala de sport. Va trebui să combinați ciclurile stând și în picioare, să adăugați sprinturi (mai multă viteză), să alternați rezistența (încărcări) și să vă strângeți abdomenul și fesierii atunci când pedalați.
Leave a Comment
(0 Comments)