7 sfaturi pentru a rămâne confortabil pentru motocicliștii de anduranță

Pre-călătorie

1. Pregătirea fizică și psihică în timpul antrenamentului.

Confortul tău începe cu pregătirea și antrenamentul tău. Odată cu creșterea duratei curselor mai lungi pe măsură ce vă apropiați de evenimentul obiectiv, mersul cu bicicleta în mod regulat vă va întări corpul și vă va crește rezistența. Timpul în șa este singura modalitate de a dezvolta capacitatea de a călători confortabil pe distanțe lungi. Este important să-ți îmbunătățești treptat capacitatea organismului de a consuma combustibil eficient, de a-ți întări sistemul cardiovascular și de a-ți condiționa corpul pentru a-ți păstra și menține poziția de mers în timpul călătoriei. În timp ce corpul tău se îmbunătățește, mintea ta învață să facă față orelor lungi petrecute în șa.

2. Alegeți cea mai bună locație pentru job.

Poziția dvs. de mers pe bicicletă trebuie să fie adecvată sarcinii în cauză. Un călăreț poate avea diferite poziții de călărie; modul în care stau pe bicicletă pentru o încercare de 10 mile față de un sportiv de 100 de mile va fi semnificativ diferit. Confortul este esențial atunci când vine vorba de poziții de călătorie pe distanțe lungi. S-ar putea să fii obișnuit să vezi călăreți în locuri aerodinamice extrem de scăzute și să crezi că acest lucru te va ajuta să mergi mai repede. Totuși, dacă ești inconfortabil – de exemplu dacă te doare spatele și gâtul – acest lucru va avea un impact mai mare asupra timpului tău general decât dacă ți-ai spart sau nu tulpina.

3. Uneltele dumneavoastră sunt potrivite pentru muncă.

Poziția este determinată de potrivirea bicicletei dvs. și de bicicleta pe care alegeți să o conduceți. Unele biciclete nu vă vor permite să obțineți o postură confortabilă și durabilă pentru sporturile de anduranță, așa că asigurați-vă că geometria și potrivirea bicicletei sunt la înălțimea provocării. Trebuie luate în considerare și punctele de contact de pe bicicleta ta; designul și densitatea șei vă pot afecta poziția și confortul fundului.
Vibrația este o supărare majoră pentru călăreții de anduranță, așa că orice o reduce – de la inserții de cadru și design până la învelișuri cu gel pentru ghidon și mănuși căptușite – va fi de ajutor. Pentru plimbări ultra-anduranță, poate doriți să vă lăsați pantofii super-rigizi cu talpă de carbon acasă și să optați pentru ceva cu mai multă ofertă și mai mult spațiu, în special în zona degetelor, deoarece picioarele s-ar putea umfla.

4. Confort șa și cremă de capră

La călăria de anduranță, partea inferioară a spatelui și trenul de rulare sunt de obicei lovite. Adâncimea căptușelii și poziția caprasei în pantalonii scurți de călărie de anduranță sunt cruciale; trebuie să se potrivească stilului tău de călărie. Când alergați într-o poziție mai verticală, de rezistență, veți avea nevoie de mai multă căptușeală în pantaloni scurți decât atunci când alergați într-o poziție mai joasă, mai aero, care vă răsucește pelvisul înainte. Unii călăreți preferă perne mici pentru a obține o senzație mai bună pentru șa, în timp ce alții preferă o amortizare mai grea. Aflați ce funcționează cel mai bine pentru dvs. și testați-le în curse lungi de antrenament înainte de a vă angaja în ziua cursei. Nu vă dublați pantalonii scurți; ar trebui să fie purtate aproape de piele, iar mișcarea suplimentară și cusăturile în mai multe straturi provoacă mai multe probleme decât rezolvă.
Pregătiți pielea trenului de rulare înainte de a începe călătoria, asigurându-vă că este curată din punct de vedere igienic și complet uscat înainte de a aplica crema de capră atât pe piele, cât și pe căptușeala pantalonilor scurți. Chiar înainte de călărie, pielea necurată, transpirată și umedă țipă după necazuri! Utilizați un emolient gros și cremă de capră de lungă durată pentru a acoperi toate locurile în care pot apărea frecări sau presiune.

În timpul călătoriei

5. Schimbarea frecventă a pozițiilor

Nu ezitați să vă schimbați în șa în timpul călătoriei; poziția ta de călărie ar trebui să fie dinamică, nu statică, iar mișcarea permite diferiților mușchi să se relaxeze și să elibereze presiunea. Comutarea între capote, vârfuri și picături pe o bicicletă de drum cu ghidon drop va reduce efortul mâinii și va oferi un oarecare confort spatelui și umerilor.
Ieșirea din șa pentru perioade scurte scade presiunea din spate și permite restabilirea fluxului sanguin. De asemenea, vă extinde umerii și partea inferioară a spatelui, precum și gambele, cvadricepsul, ischio-jambierii și flexorii șoldului. A scăpa călcâiul atunci când rulați liber vă ajută să vă întindeți gambele și ischio-jambierii. Schimbarea regulată a pozițiilor vă va îmbunătăți considerabil confortul muscular.

6. Reaplicarea cremei de capră și modificări ale trusei

Nicio regulă nu spune că trebuie să începi și să termini în aceeași ținută în competițiile de ultradistanță. O investiție de cinci minute în schimbarea pantalonilor scurți și reaplicarea cremei de capră poate fi ușor justificată, deoarece un călăreț confortabil este un călăreț mai rapid. La jumătatea drumului în timpul unei călătorii lungi, pantalonii scurți proaspeți și uscati și o nouă acoperire relaxantă de cremă lubrifiantă pot face o diferență enormă în confortul șeii. Aveți la dispoziție trusa și crema dacă vă puteți schimba rapid și eficient cu o oprire prestabilită. Această schimbare rapidă poate ajuta din punct de vedere psihologic să tăiați călătoria în bucăți digerabile, astfel încât a doua jumătate să pară un nou început, cu noile dumneavoastră pantaloni scurți.

Post-călătorie

7. Pregătiți-vă pentru următorul eveniment/zi, recuperându-vă după cel precedent.

Când participați la un eveniment de mai multe zile, cum ar fi Haute Route, recuperarea după o călătorie este pregătirea pentru următoarea. Este ușor să lași călătoria în urmă după ce te-ai oprit, dar nu uita de orice dificultăți sau necazuri pe care le-ai fi avut când ai coborât de pe bicicletă. Folosiți informațiile din această călătorie pentru a vă îmbunătăți pregătirea pentru următoarea călătorie. Vă rugăm să rețineți ce a funcționat bine și ce nu și aflați cum să-l îmbunătățiți.

Când vine vorba de confortul următoarei călătorii, începeți cu curățenia. Spălați crema de capră la duș și uscați-vă corect – în mod ideal, lăsați-vă trenul de rulare să se usuce la aer! Nu vă puneți imediat lenjeria sau pantalonii scurti. Examinați orice răni sau frecări pe piele. După ce pielea s-a uscat, poate fi necesar să aplicați o cremă suplimentară pentru a ajuta la vindecare.
Alături de sugestiile tipice sănătoase privind alimentele și băuturile de recuperare, asigurați-vă că acordați timp corpului să se relaxeze și să întinde regiunile care au nevoie, în special partea inferioară a spatelui.