5 sfaturi de ciclism pe distanțe ultra lungi care vă vor face picioarele să vă mulțumească

A face o plimbare pe distanțe lungi suplimentare poate părea copleșitoare și, deși perspectiva de a merge pe 200 de mile sau mai mult poate părea absurdă, am conceput câteva idei și sfaturi pentru a vă ajuta în ziua cea mare.

1. Luați-o încet.

Dacă urmează să călăriți pentru o perioadă lungă de timp, va trebui să luați în considerare o strategie de ritm. Prea repede și vei fi prăjit; prea încet și vei fi pe bicicletă pentru o zi lungă sau mai mult.
Este tentant să mergi prea repede când adrenalina crește, dar aceasta nu este o idee bună pentru că îți vei arde toate chibriturile și vei suferi prețul câteva ore mai târziu.
În schimb, te rugăm să fii atent la corpul tău și la semnalele pe care le trimite. Conduceți prea repede dacă nu puteți vorbi din cauza respirației grele. În mod similar, dacă picioarele tale ard cu acid lactic tot timpul, mergi prea greu cu bicicleta.
Stimularea corectă de anduranță este cel mai bine descrisă ca o acumulare progresivă a durerii. Când începeți prima dată, vă veți simți grozav, dar pe măsură ce orele trec, disconfortul începe să se strecoare și, deși acest lucru va deveni în cele din urmă dificil, veți fi într-o formă mult mai bună decât dacă ați începe ca o pisică pedepsită.
În cele din urmă, plimbările super-lungi se concentrează pe fibrele musculare cu contracție lentă, care au mai multă rezistență. Așadar, în timpul călăriei, încercați să evitați accelerațiile și supratensiunile rapide, deoarece acestea vă vor epuiza mai repede rezervele prețioase de glicogen (energie).

2. Fă-ți stomacul rezistent la gloanț

Dacă îți place să mănânci, te vei bucura de călărie pe distanțe ultra lungi. Mulți dintre cei mai buni călăreți pe distanțe lungi par să fie mâncători de campioni.
Conform unei estimări de bază, organismul poate absorbi 60-90 de grame de carbohidrați în fiecare oră pentru combustibil și apă suficientă, în funcție de temperatură.
Combustibilul este esențial, fie că este vorba despre o nutriție specifică pentru sport, cum ar fi geluri, batoane, mestecat, electroliți sau ceva mai banal, cum ar fi sandvișurile cu gem, batoanele de cereale sau bebelușii cu jeleu. Nu emite; tot ceea ce contează este să continui să o grămazi pentru a evita temutul nebun.
Poți transporta multă mâncare pe bicicletă, dar dacă mergi o zi întreagă sau mai multe zile, vei rămâne fără mâncare. Acest lucru ar putea presupune o călătorie la magazin alimentar, o benzinărie sau orice altă locație care oferă mâncare.
Nutriția sportivă specializată este puțin probabil să fie vândută, așa că obișnuiește-te să mănânci orice mâncare energetică pe care o poți găsi. Dacă mergi de ceva vreme, acesta este momentul tău să mănânci în exces, așa că profită!
Amintiți-vă să nu experimentați cu noi geluri energetice cu o zi înainte de o plimbare mare. Din amară experiență, vă putem asigura că stomacul vă va mulțumi.

3. Fii mereu pregătit.

Este un adagiu pe care probabil l-ai mai auzit: nu te pregătești, pregătește-te să mori. Când vine vorba de ciclism pe distanțe ultra lungi, probabilitatea ca ceva să nu meargă bine cu echipamentul tău crește pe măsură ce petreci mai mult timp pe bicicletă.
Înainte de a merge, inspectați-vă bicicleta pentru a vă asigura că totul este în stare de funcționare. Anvelopele par a fi în stare bună și fără rupturi? Sunt angrenajele în stare bună și lanțul sau lanțurile trebuie înlocuite? Nu scapă de menținerea bicicletei în formă maximă, deoarece defecțiunile mecanice au pus capăt multor provocări uimitoare.
Nu uitați să luați în considerare piese de schimb de care aveți nevoie pentru o astfel de aventură. Verigile suplimentare de lanț, un cablu de transmisie și câteva plăcuțe de frână suplimentare, printre altele necesare pentru a vă menține să conduceți în cazul unei defecțiuni mecanice, sunt ușor de neglijat.

4. Creați o mentalitate de pachet.

Mulți bicicliști preferă să își asume sarcini epice în mod independent, dar dacă este prima dată sau nu ești sigur dacă vei reuși, mersul pe bicicletă cu alții te poate ajuta să reușești.
Dacă mergi pe drum, scrierea în spatele unui prieten te va economisi energie (până la 30%, în funcție de cine întrebi), iar această perioadă relativă de odihnă te poate ajuta să treci peste o perioadă grea.
Călătoria în grup înseamnă, de asemenea, că mai multe persoane sunt disponibile pentru a vă ajuta dacă vă confruntați cu provocări legate de navigație sau biciclete. Aceasta este o binecuvântare atunci când epuizarea s-a instalat și mintea ta a început să rătăcească.
În sfârșit, după cum veți vedea în paragraful următor, aspectul mental al călăriei pe distanțe lungi este la fel de important ca și cel fizic. Este de neprețuit ca un prieten bun să te înveselească atunci când lovești o secțiune dificilă.

5. Acordați atenție corpului mai degrabă decât minții.

Jocul mental, sau modul în care mintea ta gestionează inevitabilele momente dificile pe care le vei întâlni de-a lungul drumului, este probabil cea mai importantă componentă care îți afectează succesul într-o plimbare pe distanțe ultra lungi.
În timp ce trecerea printr-o rănire teribilă, cum ar fi durerea severă la genunchi, arsurile solare slabe sau răni dureroase de șa, nu este niciodată o idee bună. Poți să mergi mai mult decât crezi că poți, deoarece mintea renunță de obicei înaintea corpului.
Depinde în întregime de tine cum te descurci în aceste situații dificile. Mulți bicicliști au un cântec pozitiv în cap, iar unii folosesc stimulente nutriționale, cum ar fi „dacă mai pot face 10 kilometri, voi avea acea bucată de tort pe care am salvat-o”. Alții sunt pur și simplu încăpățânați, persistând chiar și atunci când mintea le spune că efortul este fără speranță și că este timpul să renunțe.
În cele din urmă, concentrați-vă pe obiectivele pe termen scurt, cum ar fi trecerea prin următorii 5 kilometri, mai degrabă decât provocarea masivă care urmează. După ce le-ați completat pe cele 5, încercați să finalizați alte cinci.
Aceste vremuri îi vor testa, fără îndoială, chiar și pe cei mai experimentați călăreți, iar modul în care îi gestionați va determina cât de reușită este călătoria dumneavoastră. Așa că fiți pregătiți și realizați că modul în care suportați durerea va avea un impact semnificativ asupra succesului dvs. general în timpul călătoriei voastre epice.